O futuro ao microscopio… Desenvolvemento da gandaría ecolóxica: da sostibilidade á inclusión social
Coñece de primeira man como será o futuro. Os nosos investigadores preséntanche as súas liñas de investigación máis prometedoras encamiñadas a mellorar a calidade de vida e a xerar emprego, riqueza e desenvolvemento social e económico.
Hoxe presentámosvos un proxecto coordinado por Alberto Cepeda Sáez.
Proxecto: Desenvolvemento de polímeros de pegada molecular (molecularlyimprinted polymers) para a súa aplicación no campo alimentario (MIPFOOD).
Grupo de investigación: Laboratorio de Hixiene, Inspección e Control Alimentario
Institución: USC
Investigador principal: Alberto Cepeda Sáez
O proxecto
No presente proxecto búscase aplicar polímeros de pegada molecular para a detección de diversas moléculas de interese sanitario nos alimentos, tales como antimicrobianos ou moléculas marcadoras da degradación, como é no noso caso o ácido glutámico na carne de polo. Está previsto que o proxecto finalice a finais de 2013, polo que está na súa última etapa de realización.
Os resultados
Froito deste proxecto de investigación xa se conseguín a publicacións de 3 artigos científicos en revistas internacionais, e esperamos conseguir polo menos outros dous que serán enviados en breve.
Os colaboradores
Como colaboradores destacamos a Gaiker, Feiraco Soc. Coop Gallega, Grupo Sada, Mahou- San Miguel e “Ribeira Peixe fresco” (non traducir)
Para máis información: