O futuro ao microscopio… Desenvolvemento da gandaría ecolóxica: da sostibilidade á inclusión social

Coñece de primeira man como será o futuro. Os nosos investigadores preséntanche as súas liñas de investigación máis prometedoras encamiñadas a mellorar a calidade de vida e a xerar emprego, riqueza e desenvolvemento social e económico.

Hoxe presentámosvos un proxecto coordinado por Alberto Cepeda Sáez.

Proxecto: Desenvolvemento de polímeros de pegada molecular (molecularlyimprinted polymers) para a súa aplicación no campo alimentario (MIPFOOD).

Grupo de investigación: Laboratorio de Hixiene, Inspección e Control Alimentario

Institución: USC

Investigador principal: Alberto Cepeda Sáez

O proxecto

No presente proxecto búscase aplicar polímeros de pegada molecular para a detección de diversas moléculas de interese sanitario nos alimentos, tales como antimicrobianos ou moléculas marcadoras da degradación, como é no noso caso o ácido glutámico na carne de polo. Está previsto que o proxecto finalice a finais de 2013, polo que está na súa última etapa de realización.

Os resultados

Froito deste proxecto de investigación xa se conseguín a publicacións de 3 artigos científicos en revistas internacionais, e esperamos conseguir polo menos outros dous que serán enviados en breve.

Os colaboradores

Como colaboradores destacamos a Gaiker, Feiraco Soc. Coop Gallega, Grupo Sada, Mahou- San Miguel e “Ribeira Peixe fresco” (non traducir)

Para máis información:

Email: josemanuel.miranda@usc.esFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Comments are closed.